Restaurang i Stora Rör, Öland

Välkommen tillbaka nästa sommar till vår restaurang på Pensionat Strandhagen. I år introducerade vi ett nytt matkoncept  med utekök "Mormors El Fuego" där vi lagade långsam mat över öppen eld när vädret tillåter. 

Nyhet var även restaurangens bakficka "Mormors Taverna" i hamnen. Välkommen tillbaka nästa sommar att njuta och upplev solnedgången.

Restaurangen är nu stängd för i sommar och vi tackar alla Er kunder för i år och välkommen tillbaka nästa år.

Utekök med slowfood över öppen eld

Med vår kökschef Claudio Pàez tar vi matupplevelsen på restaurang Strandhagen ett steg längre då vi i år serverar "slowfood över öppen eld" - rotfrukter och grönsaker i vackra smakfulla anrättningar i Strandhagens utekök "El Fuego". Som tillbehör beställer du certifierad fisk eller kött, allt lagat med passion av ekologiska och närproducerade råvaror.

Vi är i år liksom 2016 rekommenderade i White Guides restaurangguide och KRAV-certifierad högsta nivå.

Maten är lagad från grunden och min förhoppning är att det appellerar till alla dina sinnen med mycket kärlek för själen och magen! En vackrare miljö att avnjuta en god middag än hos Mormors Pensionat och Restaurang Strandhagen är svårt att hitta. Med utsikt över Kalmarsundets glittrande vatten och magiska solnedgångar mättas även ditt sinne.

Till maten väljer du vatten, vin, Mormors öl eller Mormors äppelmust från gården Himlahav.

Kontakta oss för bordsbokning

Öppettider

Varje kväll från midsommardagen och fram till 12 augusti 

White Guide om Restaurang Strandhagen

"Barndomens minnen av mormor. I hagen vid stranden gömmer sig den före detta barnkolonin som i sin egen lilla värld. Här finns en finkänslighet i både smaker och detaljer. I matsalen dansar havsvindar i den tunna gardinen och ger en svag fläkt i blomblad och gästernas hårlockar. Det rosastekta lammet sällskapar med en förnäm mangoldragu med zucchini och sommarkantareller. Mormors goda öl bryggs av ett lokalt mikrobryggeri."

Läs mer på White Guide

Pensionat Strandhagen