Miljöpolicy & hållbar livsstil

 
Våra rum
Miljöpolicy

På Mormors Pensionat Strandhagen tar vi aktivt ställning för en sund och hälsosam livsstil. Vi erbjuder produkter och tjänster som bidrar till välbefinnande och en hållbar värld.

Hur gör vi det?

Vi eftersträvar att skapa en balans mellan kropp, själ och vårt vackra Öland, för att våra gäster, personal, fastigheter samt moder Jord skall må bra.

På Mormors Pensionat är därför råvaror, städmaterial, tvättmedel, ja till och med tapeter valda i största möjliga mån utan kemikalier som belastar naturen, och vi strävar efter att minimera el- och vattenförbrukning. 

På pensionatet tvättar vi med moderna, energisnåla maskiner, miljömärkt allergitestat tvättmedel och vid behov anlitas ett lokalt, miljöcertifierat tvätteri.

Vi har vår egen ”återvinningsstation” där vi sorterar avfall från pensionat och restaurang på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Vår frukostbuffé har vi komponerat för att du skall må så bra som möjligt och få en härlig start på dagen. Bordet ar dukat med massor av goda nyttigheter såsom hemgjord musli, färsk frukt, smoothies, hälsoshoter, overnight oat och shiapudding. Självklart finns mjölkdrycker för alla smaker och behov samt i brödkorgen vårt eget hembakta bröd. Vi har gjort ett medvetet val då vi inte serverar köttprodukter och hoppas att du inte skall sakna det utan hitta mycket annat som tilltalar både kropp och själ.

Många bäckar små... Vi vill dra vårt strå till stacken i arbetet för en hållbarare värld!

Pensionat Strandhagen