Fågelskådning Stora Rör Öland

Fågelskådning Öland

Enligt de flesta är Stora Rör den bästa observationsplatsen för fågelskådning när det gäller sjöfågelsträck på Öland. Det beror till stor del på att Kalmar sund är som smalast här, cirka tre km mellan Stora Rör och Revsudden på fastlandet. Du får du möjligheten att komma närmare sjöfåglarna här än på andra platser.

Gömslet är nybyggt och ger ett gott skydd mot bitande vind. För fågelskådare är Ejdersträcket oftast bekant men här finns mer. Flertal olika änder, måsar, labbar doppingar, alkor och mycket mer på väg till sina häckningsplatser. Förutom fåglar kan du även här till och från få syn på en utter.

Under de officiella fågelveckorna (V.21-22) har vi flera aktiviteter som berör fågellivet här på Öland. Vi har bland annat en mindre konstutställning med lokala konstnärer som avbildat de flesta fåglarna som flugit förbi eller befinner sig på Öland. Under hösten (V.41-42) har vi återigen extra aktiviteter som berör fågelskådning hos Mormors i Stora Rör.

Inte helt ovanligt vid fågelskådning i Stora Rör nås du av doften från nybakat hos Mormors Stenugnsbageri, du har bara femtio meter till en nybakad kardemummabulle. Mitt i Stora Rörs hamn ligger också Mormors Bistro, där du i avkopplande miljö med utsikt över Kalmar sund kan njuta av en meny med inslag av Öländska lokala råvaror.

 

Perfekt utgångpunkt för fågelskådning

Cirka sexhundra meters promenad från gömslet ligger Mormors pensionat Strandhagen. Pensionatet ligger omgiven av vacker natur med flera fina promenadstigar blandat av bok och ek, många fototillfällen skapas här. Stora öppna gräsytor binder samman Kalmar sund med pensionatet. Det finns många personliga rum, utsikt mot skogen eller med havsutsikt.

Den hälsosamma frukosten (som är gratis) avnjuts antingen på den stora terrassen eller i pensionatets matsal.

Vi som jobbar hos Mormors gör allt för att din vistelse ska bli något extra och minnesvärd. Boka ditt rum redan nu eller se läs mer om Mormors pensionat Strandhagen.

Är du intresserad av att komma i kontakt med andra fågelskådare eller läsa mer om fågellivet på Öland tipsar vi om:

https://oof.nu/

Pensionat Strandhagen